De Appel in Hengelo is dé plek om lekker te genieten. U kunt bij ons lunchen, dineren of borrelen.

Overdag serveren wij lekkere en gevarieerde lunchgerechten en ’s avonds kunt u bij ons terecht voor een heerlijk diner of een gezellige borrel.

Als café behoren we tot het exclusieve Genootschap van Hertog Jan: “een omgeving die past bij het hoogste gastheerschap, waar met liefde en kunde wordt getapt”.

Kom even Appelen en laat u verrassen. Onze gastheren en gastvrouwen heet u graag welkom.

De Appel 2.0 is een uitbreiding van De Appel: “Lunch – Diner – Uitgaan”: sinds 1980 een begrip op de hoek Enschedestraat/Nieuwstraat. Overdag, ‘s avonds en veelal tot ‘s nachts doorlopend geopend.

Op 350m afstand Langestraat 29 tegenover de Hengelose Stadhuistoren staat De Appel 2.0: “Feest– Diner – Event”: exclusief beschikbaar voor feesten en partijen met de kwaliteit en stijl van De Appel!

Bij De Appel 2.0 zijn vijf feestzalen beschikbaar:

De Brasserie aan de Langestraat met een interieur à la De Appel heeft een capaciteit vanaf 30 tot 150 gasten incl. terras.

De Orangerie met een grote serre aan het pastorieplein heeft een capaciteit vanaf 50 tot 250 gasten incl. terras. Deze twee zalen kunnen we ook aan elkaar koppelen. Uiteraard heeft iedere zaal een eigen garderobe en luxe toilet voorziening.

Op de eerste verdieping hebben wij Het Bordes met een grote Roof Top Bar met uitzicht op het Pastorieplein. Capaciteit vanaf 25 tot 100 gasten.

Daarnaast De Jachtkamer, een vergader diner room voor 10 gasten. De Sociëteit is onze trouwzaal met daarbij een diner capaciteit vanaf 25 tot 50 gasten.

Ons team van gastheren en gastvrouwen is dagelijks bereikbaar bij De Appel. Zij kunnen u geheel vrijblijvend een rondleiding geven en een offerte op maat mailen.

De Appel 2.0 is sinds 2022 open voor alle denkbare festiviteiten en evenstrongenten. Met meerdere zalen en een compleet uitgeruste keuken is (bijna) alles mogelijk van 25 tot 500 gasten. Ook zeer geschikt voor kleine en grote privé en personeelsfeesten. Er is professioneel licht, geluid en beeld op maat beschikbaar. En alles uiteraard met de vertrouwde gastvrijheid en kwaliteit van De Appel!